Cum se poate prinde trena unei rochii de mireasa ?

Cum se poate prinde trena unei rochii de mireasa ?


Visul fiecarei mirese este sa aiba o rochie de mireasa ampla cu trena superba pe care o va etala cu placere la ceremonie. Toti invitatii vor aprecia frumusetea rochie tale si tu vei fi incantata de rezultat ( mai ales dupa ce primesti pozele de nunta si vei vedea o trena spectaculoasa).

Insa ce faci dupa ce momentul ceremoniei a fost depasit? Solutia clasica este sistemul de prindere!

Sistemul de prindere al trenei te va ajuta sa navighezi pritre invitati fara ca acestia sa se teama ca iti vor strica tinuta. Exista multe posibilitati pentru a crea un sistem de prindere al trenei, totul depinde de marimea si forma trenei si de decoratiunile pe care aceasta le are.

Inainte de a trece la imagini concrete, lasa-ma sa iti explic cum functioneaza un sistem de prindere. Gaici, sireturi, sisteme mos-baba, capse si panglici sunt cusute pe rochie si pe trena in locuri bine definite si acoperite cu material sau detalii de dantela pentru a nu fi vizibile atunci cand trenda nu este prinsa.

In unele cazuri, aceste mici detalii de prindere sunt vizibile. Un consultant clasic iti va spune ca aceste mici detalii vizile nu strica frumusetea trenei, insa noi la Marithe suntem altfel – sugestia noastra este sa renunti CU TOTUL LA fusta de printesa cu trena si sa treci la modelul far trena sau la cel sirena.

 

Insa, daca tu vrei sa ai o singura rochie de mireasa si se intampla sa ai nevoie de un sistem de prindere al trenei – noi te vom ajuta oricum.

Cum stii daca rochia ta este potrivita pentru un sistem de prindere?

Fusta printesa cu volane cu trena prinsa

Toate rochiile de mireasa pot avea un sistem de prindere realizat, insa multe modele nu ascund foarte bine acest sistem. Modelul ideal este cel cu volane si extrem de detaliat, in felul acesta micile paglici, nasturi, mos si baba se pierd si nu sunt la del de remarcabile ca in cazul unei rochii coloana simple acolo unde punctul de legare al trenei este 100% vizibil.

 

Sirena cu volumn cu trena prinsa

 

Cate tipuri de prindere a trenei sunt?

Fiecare stil de croitorie are modelul sau – astfel avem doua curente mari – cel american si cel francez, insa modificarile se fac special pentru modelul rochiei tale.

Practic prinderea se poate face peste fusta, sub pliul fustei sau sub fusta.

 

Sa intram in detalii ….

 

1. Stilul American

Se va stabili care este punctul perfect pentru prinderea trenei, se vor atasa sisteme de prindere iar in ziua ce mare cineva (nu tu!) te va ajuta sa legi trena pentru a te simti in largul tau.

2. Stilul Austriac

In cazul stilului austriac se folosesc mai multe panglici pentru a prinde trena in asa fel incat sa poata sustine ( fara a se desprinde) o trena considerabil mai lunga.

Stilul functioneaza similar primului – trena se aseaza peste fusta. Singura diferenta este “incretirea” trenei prin panglicile care se insereaza pe lungime trenei (similar prinderii draperiilor de ex.).

 

3. Stilul francez

Practic se realizaza un pliu sub care se face prinderea efectiva. Este perfecta pentru modelele care au mici detalii sub care se poate ascunde pliul realizat la croitorie. Este unul dintre cele mai dorite modele de prindere a trenei.

 

4. Stilul rochie de bal

Asa cum ii spune si numele acest stil isi doreste sa pastreze forma initiala a rochie si incerca pe cat posibil ascunderea completa a trenei sub fusta originala. Acest stil de prindere nu se posibil pentru toate rochiile insa, in anumite cazuri poate ascunde incredibil.

5. Stilul regal sau cascada

Lungimea fustei se imparte in bucati egale si se creaza un sistem de prindere in trepte. Este cea mai buna solutie daca ai o trena lunga la o rochie printresa si nu te deranjeaza daca sistemul de prindere al trenei este vizibil.

 

6. Stilul surpapus

Poti opta pentru suprapunerea trenei peste fusta – astfel fie la baza taliei (rochii printesa) sau a bazei fustei sirena se va realiza un sistem de prindere – vei crea iluzia unei suprapuneri.

 

7.  Stilul prindere in lateral

Ideal pentru rochiile de mireasa asimetrice, acest stil va permite trenei sa fie prinsa dupa modelul togai romane.

 

Oricare ar fi sistemul de prindere al trenei pe care l-ai ales ai grija sa fie unul rezistent ( in multe cazuri se rup) si ca nu schimba extrem de mult croiul rochiei. Din pacate un sistem de prindere gresit poate da mai mult volum decat ti-ai dori.

 

Miresele noastre care aleg o rochie de gama 5 in 1 scapa de aceasta problema! Poarta cu incredere rochia de mireasa – noi suntem aici sa te ajutam indferent care ste alegerea ta.

Cu mult drag,

Marithe inseamna mai mult decat salonul in care iti vei gasi rochia de mireasa. Suntem aici pentru ca tu sa ai un partener care sa te ajute sa arati exceptional in ziua cea mare, sa iti indeplineaza visele si sa te ajute sa spui povestea unei iubiri ce va dura o viata.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.